Další akcelerátor vašeho hubnutí je tady – zázrak KARDAMOM
Co je kardamom?
Někdy se píše také kardamon, ale správně je prý kardamom. Na čem ale záleží, jsou jeho účinky, které byly považovány ve staré Číně za zázračné.
Kardamom není u nás tak používaný, ale v indické, arabské a čínské kuchyni ano. Je to velice aromatické koření, proto se používá umírněně a ve správné kombinaci s jiným kořením a určitými surovinami v přípravě sladkých i slaných jídel. Je součástí např. koření kari.
Lusky kardamomu obsahují semena, která jsou ceněna pro jejich účinky.
Jak může pomoci našemu hubnutí?
Působí protizánětlivě, pomáhají eliminovat překyselení žaludku, působí proti pálení žáhy, dává se do sladkých sušenek, aby eliminoval negativní účinky cukru v organismu, pomáhá zlepšovat trávení (produkce slin, trávicích žaludečních šťáv) a také zlepšovat vstřebávání živin. Pomáhá proti plynatosti.
A hlavně – říká se mu požírač tuků. Indové žvýkají semena kardamomu jako lék na obezitu. (Což je jistě zajímavé, ale kolik kilo semen bychom museli za rok sníst, aby to fungovalo?)
Kardamom v moderní výživě
Každopádně kardamom může být aromatický jak chce, ale účinnou extrakcí těch správných látek ze semen se v moderní výživě kardamom používá právě v akcelerátorech – v bylinných nutričních doplňcích. Aromatické látky se odstraní, účinné látky zachovají a v účinné koncentraci použijí. Sama takovéto bylinné nutriční doplňky používám, zkouším, testuji hlavně na sobě a baví mě, protože mí klienti s nimi mají také výsledky 🙂 (Více info? Pište mi SZ)
Podělte se do komentářů – chutná vám kardamom, vaříte si čínská nebo indická jídla a používáte kořenící směsi s kardamomem?
poradce pro výživu a suplementaci, kouč zdravého životního stylu
kondice365@gmail.com