Kuskus, tofu, dušená zelenina.
Zase rychlovka. Tentokrát kuskus. Malé těstoviny, které stačí zalít vroucí vodou a nechat stát. Nechávám tak dlouho, než připravím zeleninu.
Zeleninu nejprve rychle orestuji na pánvi, kde dno jenom potřu olejem. Pak podleju vodou, lehce osolím mořskou solí a dusím. Tentokrát jsou přidala koření – medvědí česnek a rozmarýn.
Zelenina opět taková, co byla po ruce: Mrkev, cibule, kus hlávky bílého zelí, půlka červené papriky. Vždy kombinuju více druhů zeleniny. Ať je jídlo barevné.
Na posledích pár minut dušení, nechám na zelenině prohřát plátky tofu, tentokrát si moje děti vybraly uzené tofu. Nijak se nemusí dochucovat, takže další „rychlá“ výhoda.
Takhle vypadala přesně moje porce. Většinu tvořila právě zelenina, zbylou část z poloviny kuskus a z poloviny tofu (asi 6 půl centimetru silných plátků).
Kdyby někdo namítal na malou porci bílkovin, já nemám problém. Přes den mám bílkovin dost i z jiných zdrojů.
A kdyby někdo namítal, že pořád jím tofu, tak to také ne. Jenomže jedna klientka se mne opakovaně ptá, jak připravovat tofu, protože to v životě nejedla, tak dávám inspiraci, jak to dělám já. Místo tofu naprosto stejně do takovéhoto jídla zařadím pečenou rybu, dušený kuřecí plátek nebo třeba fazolové karbanátky. Ale o tom třeba příště.