Inspirace na oběd či večeři

By | 29.1.2016

Celozrnné těstoviny se zeleninou a tofu

Celozrnné těstoviny se zeleninou a tofu

Rychlý oběd nebo večeře. Doba přípravy do 20 minut. Celozrnné žitné těstoviny jsou uvařené za chvíli. Než se mi začne vařit voda na těstoviny, stihnu připravit zeleninu. Dnes to byly 2 mrkve, 1 cibule, kousek pórku a kousek kapusty (prostě to, co je zrovna po ruce). Všechnu zeleninu krájím na kousky, dělám dušenou na pánvi. Používám nejčastěji slunečnicový, olivový nebo sezamový olej, kterým jenom potřu dno pánve. Velmi rychle orestuji zeleninu a podliji vodou. Dusím asi 12 minut pod pokličkou na mírnější teplotu. Prostě zelenina se mi nesmí připálit, ani na konci zůstat v pánvi plavat ve vodě.

Mezitím se přibližně stejnou dobu vaří těstoviny (i kratší, než je hotová zelenina, mám těstoviny vařené, slité a připravené k jídlu).

Tofu jsem použila marinované. Nijak jej neochucuji, nakrájím na půlcentimetrové plátky a na nějaké 3-5 minut dám prohřát k zelenině na pánev.

Opravdu rychle hotovo a můžu jíst. Když mám, přidám pickles z jakékoliv zeleniny jako chuťovku 🙂

To je další odpověď na dotazy mých klientů, co já jím. Nemám čas na svíčkové, pečená uzená vepřová kolena, kynuté knedlíky, obalování a smažení řízků….

Moje děti mají taková jídla také rády. Klasický oběd mají v jídelně ve škole a takovéto lehké jídlo jako teplá večeře jim vyhovuje. A manžel, který přes den jí podle situace, také nepohrdne lehkou večeří. Když bude chtít guláš a pivo, ví, kde je hospoda 🙂